Industriugnar

Nu är vi, gamla medarbetare från IUT Industriell Ugnsteknik AB, tillbaka igen. Med mångårig erfarenhet från 1975, återupptar vi vår ugnstillverkning.

Mikael Hedendahl har varit en av ägarna samt chefs-konstruktör på dåvarande IUT AB, han har erfarenhet av industriugnar och hanteringssystem sedan 1975.
Björn Hedendahl har arbetat för före detta IUT AB I över 30 år som montage och servicechef, supervisior samt platschef för alla slags anläggningsmontage i branschen.

Jonas Claesson och Jimmy Claesson har arbetat för gamla IUT AB inom tillverkning samt montage I många år.
Jonas och Jimmy är sedan 2004 ägare av SBS Steam Boiler Service.

Vi har samlat ett antal av de dåvarande medarbetarna under SBS:s tak och erbjuder återigen specialanpassade kvalitetsugnar samt tillhörande hanteringssystem till mycket konkurrenskraftiga priser, vilka tillverkas i moderna fabrikslokaler i Varberg, Sverige.

Vi erbjuder industrin ugnar och tillhörande hanteringssystem upp till 650° C till bl.a:

  • Aluminium/ -extrusion, -die heating, -heat solution, -smidda och gjutna produkter
  • Pulver och våtlack
  • Stålanlöpning/Avspänningsglödgning
  • Composite, akryl och andra plaster
  • Övriga branscher

Som värmemedia erbjuder vi elektricitet, gas, ånga, hetvatten och pelletseldning.

Vi tillhandahåller även service, utvärdering, reservdelar samt utbyggnader till alla ugnar av märket IUT, och till de flesta övriga ugnsfabrikat.

Vi är certifierade enligt SS-EN 1090-2, ISO 3834-2 samt arbetar enligt ISO 9001

Har ni ett värmebehandlingsbehov, tveka inte att kontakta oss för mer information samt eventuellt besök hos er där vi kan hjälpa er att ta fram ett passande koncept.